Suché teplo z ovčej vlny na bolesť kĺbov

Je všeobecne známe, že ovčia vlna pôsobí blahodarne na ľudské telo. V tomto článku by sme Vám radi objasnili princíp fungovania výrobkov z ovčej vlny a ich význam na ľudské zdravie.

Zdravotné produkty s ovčou vlnou sú v kombinácii najnovších textilných technológii s jedinečným účinkom vlnených vlákien. Elastické zdravotné produkty boli vyvinuté na doplnenie farmakologickej liečby a fyzioterapie. Jedná sa o nenahraditeľný prvok liečby, ktorý udržiava adekvátnu tepelnú pohodu, ktorá je kľúčom k liečbe mnohých chorôb. Vlna, ako jediné prírodné vlákno, má schopnosť okamžite zaistiť a udržiavať správne teplo pre naše tkanivá. Vlákno vlny je špecifické svojou hygroskopicitou, čo znamená, že vlákno absorbuje nadmernú vlhkosť a špeciálna štruktúra vlneného vlákna zaistí optimálnu výmenu vzduchu medzi telom a jeho prostredím, tzv. suché teplo. Aby bolo dosiahnutého maximálneho prospechu pre zdravie človeka, ponúkajú sa zdravotné produkty kombinované s určitým obsahom elastanu, vďaka čomu výrobok dobre drží na holom tele. Tento elastický výrobok vďaka tomu pri pohybe neschádza, na tele drží a vytvára suché teplo. Ovčie rúno na holom tele masíruje nervové zakončenia a odstraňuje tak pre organizmus škodlivé jonty, ktoré sú spravidla príčinou únavy, bolesti či podráždenia.

Pre ľudské potreby bola vytvorená pestrá ponuka elastických zdravotných produktov, ktoré napomáhajú s problémami na rôznych častiach ľudského tela.

mceclip0-2

V prípade bolesti zápästia či jeho častého namáhania je k dispozícii elastická ochrana zápästia. Jedná sa o elastický prúžok ovčieho rúna, ktorý je zakončený očkom. týmto očkom sa ochrana zápästia navlečie na palec, podľa potreby sa usadí na zápästie a uchytí sa pomocou suchého zipsu. V prípade, že Vám robia problémy s lakťom či bolesti kĺbov, je možné vyskúšať ortézu lakťa. Ortéza uľavuje od bolesti a znesie aj ťažšie pracovné podmienky.

Veľmi častým problémom sú namáhané kolená. Na pomoc a prevenciu kĺbov či opuchov kolien bol vyvinutý elastický nákolenník. Nákolenník kopíruje tvar kolena, nasadzuje sa jednoducho navlieknutím na nohu a jeho umiestnením na koleno. Umiestňuje sa tak, aby stredová časť nákolenníku bola v priestore kolena - v ohybe. Elastický nákolenník odporúčame aj v ťažkých pracovných podmienkach.

V jesennom a zimnom období mnoho z nás trpí problémami s močovým mechúrom. Na riešenie týchto zdravotných ťažkostí je určený elastický obličkový pás.

Elastický obličkový pás  spevňuje chrbát, pričom zachováva proporcie tela. Pás odporúčame umiestniť ako prvú vrstvu priamo na holé telo. Pás krásne priľne, nezlezie.

297_1

Vlnený nárameník je praktickým a hlavne veľkým pomocníkom pre ľudí, ktorí trpia bolesťami ramien a hornej časti chrbta. Vlnený nárameník je forma návleku, ktorý sa nasadí na ramená a pomocou šnúrky sa zaviaže okolo pása. Horná časť ramien je tak chránená. V prípade, že Vám robí problém iba pravá či ľavá časť ramien je možné vyskúšať ortézu na pažu, ktorá pomôže pri problémoch s touto časťou tela. Ortéza pažu je určená na navlečenie na pažu a zaviaže sa okolo pása.

Na rozličné ochorenia dolných končatín, ktoré sú spôsobené aterosklerózou, poranením periferného nervového systému a rôznymi chronickými ochoreniami hlavne na kĺboch a ďalších iných, slúžia elastické kompresné podkolienky. Jedná sa o klasické podkolienky, ktoré sú dostupné vo viacerých veľkostiach. Podkolienky je možné jednoducho navliecť na nohu a fungovať s nimi behom dňa.