Vlnený obličkový pás z vlny na zápal močového mechúra

Vlnený pomocník pri problémoch s močovým mechúrom

 

V jesennom a zimnom období mnohých z nás trápia problémy s močovým mechúrom. V chladnejšom počasí sa jedná hlavne o akútne ochorenia, ktoré trápia väčšinou ženy. Bohužiaľ, zápaly močového mechúra neprichádzajú iba v zimných mesiacoch, ale môžu sa vyskytnúť behom celého roka. Rizikovou skupinou sú napríklad diabetici prvého aj druhého typu a tehotné ženy. Cukrovka je obecne spojená so zníženou funkciou imunitného systému a väčšou náchylnosťou k infekciám. U tehotných žien sa k rizikovým faktorom vzniku močovej infekcie pridáva hromadenie moču spôsobené tlakom plodu na močový mechúr.

So zápalom močového mechúra úzko súvisí zápal obličiek, ktorý môže byť chronický. Pri chronickom zápale obličiek sú prejavy ochorenia menej výrazné, občas si ich pacientka či pacient nemusí ani všimnúť. Problémy s močovým ústrojenstvom nie sú výhradne iba u žien. Nie málokedy sa tieto problémy týkajú aj mužov. Okrem problémov s obličkami sa v populácii vyskytujú bolesti chrbta, ktoré môžu mať rôzne príčiny. Ženy sa taktiež nevyhnú pravidelným menštruačným bolestiam.

228-14

 

Pri všetkých týchto zdravotných neduhoch hrá veľkú rolu udržanie postihnutých partii v teple. Či už trpíte akútnym zápalom močového mechúra, máte bolesti chrbta, menštruačné bolesti, alebo sa iba chcete týmto ochoreniam preventívne vyhnúť, je dobré udržiavať oblasť chrbta v teple. K tomu môže byť nápomocný elastický obličkový pás z ovčej vlny, ktorý zaistí tzv. suché teplo. Postihnutá časť je udržiavaná v teple a nedochádza ku spoteniu a následnému ochladeniu (nachladnutiu). Dobrým pomocníkom je kvalitná vlnená deka, ktorá dokáže udržať pocit príjemného tepla na celom tele.

 

Pomocníkom pri riešení uvádzaných zdravotných neduhov je vlnený elastický obličkový pás. Elastický obličkový pás spevňuje chrbát, pričom zachováva proporcie tela. Pás je v prednej časti opatrený troma suchými zipsami, ktoré sú našité pozdĺžne. Je teda veľmi jednoduché pás umiestniť do požadovanej polohy a v prednej časti zapnúť pomocou suchých zipsov. Pás krásne priľne, nehýbe sa. Tento zdravotný pás je dostupný vo veľkostiach S - 2XL. Je krytá oblasť s minimálnou výškou 27 - 31 cm (v závislosti na zvolenej veľkosti výrobku). Pás odporúčame umiestniť ako prvú vrstvu priamo na holé telo, aby bol priamo v kontakte s postihnutou časťou tela.

297

 

297-1

 

Elasticobličkový pás je zdravotnícky produkt. Jedná sa o nenahraditeľný prvok liečby, ktorý udržiava adekvátnu tepelnú pohodu, ktorá je kľúčom k liečbe rôznych chorôb. Vlna, ako jediné prírodné vlákno, má schopnosť okamžite zaistiť a udržiavať správne teplo pre naše tkanivá. Vlákno vlny je špecifické svojou hygroskopickosťou, čo znamená, že vlákno vlny absorbuje nadmernú vlhkosť a špeciálna štruktúra vlneného vlákna zaistí optimálnu výmenu vzduchu medzi telom a jeho prostredím, a zaistí požadované suché teplo. Ovčie rúno na holom tele masíruje nervové zakončenia a odstraňuje tak pre organizmus škodlivé ióny, ktoré sú spravidla príčinou únavy, bolesti či podráždenia.

Pozrite si na našom e-shope aj ďalšie teplé, vlnené obličkové pásy a vyberte si podľa svojich preferencií.

 

 

Zdroj: Urologie