Kožušiny z ovčej kože

Praktický aj designový doplnok do každej domácnosti

 

Ak sa začnete zaujímať o praktické využitie prírodných materiálov v každodennom živote, skôr či neskôr narazíte na výrobky z ovčej vlny. Unikátne vlastnosti vlneného vlákna vynikajú napríklad pri výrobe kvalitného (nielen) outdoorového oblečenia, ,sú neoceniteľným pomocníkom pri starostlivosti o vaše zdravie, alebo sa môžu stať zaujímavým designovým doplnkom vo vašej domácnosti. A práve k tejto téme sa bude venovať dnešný článok.

Keď premýšľame, ako vylepšiť domácnosť, zvažujeme často hneď niekoľko faktorov. Chceme si zaobstarať niečo, čo bude pekné, čo bude praktické, čo sa bude dať ľahko udržiavať a určite sa nebudeme hnevať, že to nevysype všetky mince našetrené v prasiatku s veľkým červeným nápisom "PEKNÁ DOMÁCNOSŤ". Ak teda potom siahnete po kvalitne spracovanej kožušine z ovčej kože, môžete si v kľude odškrtnúť hneď všetky vyššie uvedené podmienky.

Možno sa na prvý pohľad môže zdať, že ovčia kožušina je jednoúčelový doplnok, ktorý sa hodí tak maximálne ku babičke na chalupu, že v modernej domácnosti nenájde využitie, že huňatá sláva vyčinených koží zomrela spolu so stredovekom. Opak je pravdou.

Koža ovce je vďaka svojim unikátnym vlastnostiam relatívne odolná proti zašpineniu. Chovatelia často hovoria o "samočistiacich" schopnostiach ovčej srsti. Tá je prírodne ošetrená dostatočným  množstvom lanolínu, ktorý funguje ako spoľahlivá obrana proti nečistote. Znamená to, že sa ovčia kožušina nikdy nezašpiní? Nie. Ale pri bežnom využití v domácnosti vydrží čistejšia dlhšie, než materiály z umelej hmoty. Ak sa chcete o čistení ovčej kožušiny dozvedieť viac, prečítajte si náš článok TU.

1680-5

Výrobky z ovčích koží sú prírodného pôvodu. Keď si spomenieme na školské roky, vybavíme si bielu či jemne béžovú farbu ovčej srsti. ide o pomerne univerzálnu farbu, vďaka ktorej ovčia kožušina dobre zapadne ako do jednoduchého, funkčného, moderného designu, tak aj do živšieho, rustikálneho štýlu. A ak by vám čisto biela ovčia kožušina bola predsa len málo, môžete si u nás vybrať hneď z niekoľkých ďalších odtieňov. V ponuke sú farbené ovčie kože, hnedé, zelené, modré, cappuccino a ďalšie. Ako vidíte, ak si zvolíte správnu farbu, ovčia koža zapadne kamkoľvek.

 

 

Keď už mám ovčiu kožušinu doma, ako ju môžem využiť najlepšie? Tak si to povieme narovinu. Najviac ju ocenia vaše sedacie partie, a to hlavne v chladnejších mesiacoch. A nielen to. Kožušina z ovčej kože je príjemne mäkká  hrejivá. Je preto vhodná napríklad ako podsedák na kreslo či podsedák na stoličku. Tomu je uspôsobená aj veľkosť predávaných kožušín, takže si spoľahlivo vyberiete podľa vašich potrieb - veľká kožušina na kreslá či pohovky, menši na stoličky či sedáky.

Romantické duše určite neodolajú možnosti pohodlne sa schúliť na podlahe u rozpáleného krbu. Samozrejme na poriadne veľkej ovčej koži "royal exclusive". A pokiaľ bývate so svojím psíkom či mačičkou, rozhodne sa s nimi budete o miesto na kožušine preťahovať, pretože domáci miláčikov2589-3

ia leňošenie na pelechu z ovčej kožušiny budú milovať. Kožušina nájde svoje uplatnenie aj ako koberček pri pohovke či posteli. Iba máločo je nepríjemnejšie, než vstať z vyhriatej postele na studenú podlahu. Ovčia kožušina vás zahreje aj príjemne pošteklí, aby sa vám vstávalo s ľahkosťou.

A nemusíte sa báť vziať ovčiu kožušinu na prechádzku. Samozrejme predpokladáme, že ju použijete ako podložku do detského kočíka. Ovčia kožušina je pre bábätká veľmi vhodná a dobre vám poslúži ako vonku, tak aj doma. Ak by ste chceli pár tipov na využitie výrobkov z ovčej vlny pri obliekaní detí, pozrite sa na náš článok.

To najlepšie si nechávame na koniec. Ovčia kožušina je luxus, ktorý si môžete dovoliť za lacno. Ponúka skvelé vlastnosti, ľahko sa udržiava a dobre vyzerá. Vďaka kožušine z ovčej kože sa budete doma cítiť útulne a oceníte pohodlie a hrejivosť, ktoré vás pri kontakte s ňou vždy obklopia. Ovčia kožušina je po celý rok dostupná na našom e-shope. Tak neváhajte a zaobstarajte si domov tento hebký designový doplnok.