Prospešnosť teplých papúč z ovčej vlny

Babička nám vždy hovorievala, že je dôležité mať nohy v teple. A babička má vždy pravdu. Zárukou hrejivého tepla sú topánky a prezuvky s vnútornou vrstvou ovčej vlny. Ovčia vlna je jedinečný prírodný materiál, ktorý má termoregulačné schopnosti. Vďaka tomu sú nohy v teple a človek nepociťuje nepríjemný pocit spotených nôh. 100% ovčia vlna zaisťuje tzv. suché teplo, ktoré je zo zdravotného hľadiska prospešné a zvyšuje tepelný komfort. Vďaka tejto vlastnosti môžete obuv používať po celý rok. Je úplne jedno, či svoj čas trávite doma, v práci, či si vyjdete na výlet. Na všetky aktivity je dôležitá vhodná obuv. V dnešnej dobe je možné nájsť vlnenú výstelku v obuvi určenej na všetky vymenované aktivity.

Vlnené teplé papuče či televízne papuče

Tým z nás, ktorým relaxáciu napríklad pri televízii či nad dobrou knihou kazia večne studené nohy, celkom určite pomôžu klasické teplé papuče alebo televízne papuče. Oba tieto pojmy označujú domácu obuv na celú nohu vrátane päty. Sú vyššie a väčšinou siahajú až nad členok, aby bolo ich nositeľovi teplo na čo možno najväčšej ploche nohy. Majú vždy tvrdenú podrážku, ktorá je vyrobená z odolného plastu a je protišmyková. Vonkajšia aj vnútorná časť papúč je vyrobená z ovčej vlny, čo je záruka vysokého tepelného komfortu. Aj pre tento prípad platí, že sú zaručené termoregulačné vlastnosti, vďaka čomu sa Vám nebude potiť noha a budete tak mať nohy vždy v suchu a teple. Po dlhú dobu boli obľúbené klasické kárované babičkovské papuče. V posledných rokoch sa papučami ich užívatelia radi chvália, preto volia aj veselé farebné variácie.

 _MG_0264FIMG_6586

Domáca obuv

Dá sa povedať, že najpoužívanejším typom obuvi v domácnosti sú papuče. Prezuvky denne používame v doma, v práci, v škole ai. Pod pojmom papuče či prezuvky sa rozumie domáca obuv nazúvacia, väčšinou bez plnej päty a s otvorenou či uzavretou špičkou. Keďže v papučiach strávi človek značnú časť svojho života, je potreba pri ich výbere dbať aj na zdravotné hľadisko. Domáca obuv by mala spĺňať určité základné parametre, aby svojmu nositeľovi viac slúžila, než škodila.

1) Základom je priedušnosť - noha by sa nemala zbytočne potiť, pri pohybe by mala dýchať. Ak dochádza k poteniu, potom musí byť pot odvádzaný smerom von, alebo absorbovaný vnútornou výstelkou papúč.

2) Veľkou výhodou je hrejivý pocit tepla, ktorý by mali papuče vedieť navodiť.

3) Vďaka ergonomickému vytvarovaniu je potom noha správne usadená a nedochádza napríklad k otlakom či iným defektom.

4) Dôležitá je aj celková hmotnosť obuvi. U papúč sa preferuje skôr nízka hmotnosť topánky, aby nebola noha cez deň zbytočne zaťažovaná.

5) V neposlednom rade sa odporúča, aby bola podrážka vyrobená z protišmykového materiálu, aby sa predišlo možnému pádu.

Ak sú domáce prezuvky vyrobené s vnútornou výstelkou z ovčej vlny a povrch tvorí napríklad pravá koža, tak sú splnené všetky vyššie uvedené parametre. Vnútorná vlnená výstelka je navyše jemná a zaisťuje "mäkký došľap". Aj v kožených papučiach sa môžete cítiť ako VIP králi.

 Bez názvu – 1

Pre maximálny efekt pohodia, komfortu a "suchého" tepla odporúčame siahnuť aj po ponožkách z pravej ovčej vlny. Nie je nad teplé nohy, ktoré Vám vyčarujú ručne pletené vlnené ponožky od babičky.

 knit-2469094_1280