Fusaky pre deti

Fusaky pre deti

Fusaky do kočíka

Ročné obdobie je rozhodujúcim pri výbere fusaka do kočíka. Pre malé bábätká aj staršie deti je fusak do kočíka nutnou „výbavou“, ktorú musia rodičia svojmu dieťatku zaobstarať. Správna voľba je závislá minimálne na ročnom období a veku dieťaťa. Iný typ budete voliť na letné mesiace a iný typ na tie zimné. Záleží na použitom materiáli, počte a druhu vrstiev, povrchovej úprave vonkajšej textílie a tiež na typu spracovania a strihu. Pri výbere fusaka je dobré je dobré zachovať si chladnú hlavu a vyberať tak nejak za pomoci selského rozumu.

Jarný fusak

Na jar býva veľmi premenlivé počasie, takže fusak na jar by mal byť nepremokavý a nemal by prefúknuť. Nemusí byť ale tak teplý ako ten na zimu. Je dobré voliť priedušnú látku, aby sa bábätko príliš nepotilo. Je to ideálny čas na svieže farby vrchnej vrstvy.

Letný fusak

Na leto nie je potreba priamo fusak. Vhodnejším pomocníkom môže byť ľahká zavinovačka, ktorú môžete použiť aj na doma, alebo napríklad na letný piknik na deke. Ide predovšetkým o možnosť regulovať telesnú teplotu novorodencov pri horšom počasí počas letných mesiacov.

Jesenný fusak

Má podobné vlastnosti a plní podobné funkcie ako jarný fusak, iba na jeseň väčšinou k vetru pribúdajú aj nižšie teploty, preto by mal fusak bábätko príjemne zahriať. Nemusí byť tak moc huňatý ako ten na zimu, aby sa bábätko moc nepotilo.

Zimný fusak

Na zimné obdobie volíme fusak, ktorý dobre drží teplo a neprefúkne, väčšinou má aj viac vrstiev, podľa vonkajších teplôt. Vnútorná vrstva zahrieva a vonkajšia chráni pred nepriazňou počasia.

Preferujete prírodné materiály? Skúste na jesenné a zimné obdobie fusak do kočíka z ovčej vlny. Má výborné termoregulačné vlastnosti, takže bábätko je vždy v teple, ale nepotí sa. Materiál je aj prirodzene antibakteriálny a ľahko sa udržuje v čistote. Ponúka teda ten najlepší komfort. Vnútorná vrstva je ušitá zo 100% ovčej vlny alebo vlny Merino. Vonkajšia vrstva je z nepremokavého materiálu, ktorý je navyše v niekoľkých farebných variantoch, takže môžete spoločne ladiť.

Merino vlna je považovaná za jednu z najlepších a najkvalitnejších ovčích vĺn. Ako Merino vlna, tak aj 100% ovčia vlna je veľmi obľúbená, pretože hreje presne podľa aktuálnej potreby tela a je dokonale šetrná k ľudskej pokožke. Jej termoregulačné schopnosti sú bezkonkurenčné – ihneď odvádza od tela prípadný pot, takže nespôsobuje nadmerné potenie. Tento prírodný materiál nehryzie a hreje, aj keď je materiál navlhnutý. Zimné fusaky z tejto vysoko kvalitnej vlny sú pohodlné, priedušné a na dotyk veľmi príjemné. Ovčia vlna má samočistiace vlastnosti, čo ocení každá maminka hlavne v jarnom a jesennom blativom počasí.

Na výrobu fusakov sa v poslednej dobe osvedčila aj vnútorná ovčia kožušina v kombinácii s nepremokavou textíliou. Vlas ovčej kožušiny zabezpečí bábätku hrejivý pocit tepla a reguluje jeho telesnú teplotu. Vďaka hebkosti je vnútorná výstelka fusaka na dotyk jemná a mäkučká.

Fusak do kočíka kupujte vždy radšej o niečo väčší, aby dieťaťu nejakú dobu vydržal. Je dôležité sledovať odporúčané rozmery výrobcu, aby sa fusak hodil na konkrétne časové obdobie veku dieťaťa. Je taktiež dobré prihliadnuť na odporúčania ohľadom údržby.